“Somnis de teatre” ens porta la lluita per l’èxit d’unes actrius al Nova York dels anys 30

El director de “Somnis de teatre“, Ivan Padilla, va descobrir el text d’aquesta obra a partir de la pel·lícula “Dames de teatre“, del 1937, interpretada per Katharine Hepburn i Ginger Rogers.

Ell mateix ha escrit això:
Somnis de teatre” ens ha permès fer un viatge emocional a una època evocadora i a viure i jugar amb aquests personatges entranyables fent picades d’ullet a una manera d’interpretar d’uns altres temps, amb la modesta intenció d’oferir un espectacle que us permetés fer també aquest viatge, com si en certa manera estiguéssiu veient una pel·lícula clàssica de Hollywood, amb melodies de Cole Porter incloses. Però, al mateix temps, hi poguéssiu fer una ràpida connexió amb l’actualitat del món laboral en el teatre i en tots aquells oficis artístics i altament vocacionals. “Somnis de teatre” és un tribut al teatre i, sobretot, a les actrius de teatre.

Al Nova York de la dècada dels anys 30, un grup d’actrius lluiten
cada dia per aconseguir el difícil somni de triomfar als escenaris de Broadway. A la modesta pensió Footlights, s’hi allotgen l’actriu de vocació i fidel a la veritat del teatre, l’actriu els dies de glòria de la qual s’han acabat, l’actriu que s’abandona a la desesperació davant dels obstacles, l’actriu que prefereix optar per un camí més fàcil en el món del cinema i l’actriu sense massa talent que només anhela la fama; totes diferents, però totes compartint la valentia de lluitar per aconseguir els seus propis somnis.

La Companyia Els Carlins de Manresa té una llarga trajectòria teatral des de fa 25 anys i un llarg currículum d’obres, entre elles: Mort d’un viatjant, d’Arthur Miller, El cafè de la Marina, de Josep Maria de Sagarra, La caiguda dels déus, versió a partir de la pel·lícula de Luchino Visconti i Play Strindberg de Friedrich Dürrenmatt.

Durada de l’obra: 90 minuts.

Fitxa

 • Terry Randall: Maria Sàenz Palau
 • Kaye Hamilton: Txell Vall Ferrer
 • Jean Maitland: Olga Bellorbí Rubio
 • Senyora Orcutt: Maribel Montardit Bohigas 
 • Judith Canfield: Txell Vall Ferrer
 • David Kingsley: Dani Ledesma Jiménez 
 • Keith Powell: Ivan Padilla Segués
 • Larry Wescott: Ignasi Rius Ferrer 
 • Adolph Gretzl: Ignasi Rius Ferrer
 • Direcció: Ivan Padilla Segués
 • Ajudantia de direcció: Dani Ledesma Jiménez
 • Coreografia: Ariadna Guitart Pujol
 • Disseny d’il·luminació: Àngel Guilanyà Bertrans
 • Control tècnic: Josep Voserrais Aliart i Carles Serrano Aguilera
 • Disseny de vestuari: Dolors Baró Huguet
 • Confecció de vestauri: Anna Grau Torres 
 • Construcció d’escenografia: Marc Vall Ferrer

Basada en “Stage Door” (1936) d’Edna Ferber i George S. Kaufman. Dramatúrgia d’Ivan Padilla. Traducció d’Olga Bellorbí, Ivan Padilla, Maria Sàenz i Marc Torras.

Cliqueu aquí per comprar les entrades

Entrades

Les entrades de la Mostra TASQ s’han de comprar per avançat a través del portal Entràpolis. El preu de l’entrada és de 8 €. El mateix dia de l’espectacle també es posaran a la venda a la Patronal les entrades que quedin disponibles al preu de 10 €.

Els associats de l’Espai d’Arts Escèniques tenen un descompte de 2 € per cada entrada, fins a un màxim de 5. Per activar el descompte cal introduir el número del carnet, que trobaran als correus que reben de l’entitat, al camp codi de descompte en el moment de fer la compra.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.