Premis de la Crítica 2022

Aquests són els Premis de la Crítica de les obres estrenades el 2021

Informació publicada a Núvol

Palmarès Complet dels Premis de la Crítica de les Arts Escèniques

IX Premi Gonzalo Pérez de Olaguer

La Cubana

III Premi Maria José Ragué

Q-Ars Teatre

XXIV Premis de la Crítica de Teatre

 • Millor Espectacle NacionalOpening Night de La Veronal, coproduït pel Teatre Nacional de Catalunya, Centro de Cultura Contemporánea Condeduque i Romaeuropa Festival. FinalistesDe què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda (La Calòrica i TNC) i Encara hi ha algú al bosc (Anna Maria Ricart, Cultura i Conflicte i Teatre de l’Aurora).
 • Millor Espectacle InternacionalBros, direcció de Romeo Castellucci, presentat al Temporada Alta. FinalistesDear Winnie (KVS Brussels, Théâtre de Liège i PerPodium) i Misericordia (Piccolo Teatro de Milà – Teatro d’Europa, Atto Unico / Compagnia Sud Costa Occidentale, Teatro Biondo de Palerm i Carnezzeria).
 • Premi Noves TendènciesHermafrodites a cavall o la rebel·lió del desig del Col·lectiu Que no salga de aquí. FinalistesForasters vindran… (Teatre Lliure i Marta Galán Salas) i Aquellas que no deben morir (Las Huecas, la Infinita de l’Hospitaet, Antic Teatre i Festival TNT)
 • Millor MusicalLa filla del mar, coproduït per Grup Focus i Festival Grec 2021 de Barcelona. FinalistesBilly Elliot (SOM Produce) i Cantando bajo la lluvia (Nostromo Live)
 • Millor Espectacle de Petit FormatM’hauríeu de pagar, de Jordi Prat i Coll i produïda per Atrium Produccions. FinalistesHistòria d’un senglar o alguna cosa de Ricard (Temporada Alta i Festival Grec 2020) i La mala dicció (Indi Gest, Festival Grec 2021 i Teatre Lliure)
 • Millor Direcció: Marco Morau per Opening NightFinalistes: Albert Arribas perEl Jardí i Clàudia Cedó per Mare de sucre.
 • Millor Actriu Principal: Àurea Márquez per M’hauríeu de pagarFinalistes: Màrcia Cisteró i Antonia Jaume per El Jardí i Clara Segura per Filumena Marturano.
 • Millor Actor Principal: Joan Carreras per Història d’un senglar o alguna cosa de RicardFinalistes: Guillem Balart per Hamlet Aribau i Enrico lanniello per Filumena Marturano.
 • Millor Actriu de Repartiment: Mònica López per De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merdaFinalistes: Roser Batalla per Solo llamé para decirte que te amo i Júlia Truyol per De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda.
 • Millor Actor de Repartiment: Nao Albet per Billy’s violenceFinalistes: Albert Pérez per M’hauríeu de pagar i Marc Rius per De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda.
 • Millor Actriu de Musical: Clara Solé per La filla del marFinalistes: Mercè Martínez perT’estimo si he begut i Mireia Portas per Cantando bajo la lluvia.
 • Millor Actor de Musical: Jordi Vidal per GuillermottaFinalistes: Ivan Labanda per Cantando bajo la lluvia i Toni Viñals per La filla del mar.
 • Millor Text: Jordi Prat i Coll per M’hauríeu de pagarFinalistes: Jordi Oriol per La mala dicció i Joan Yago per De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda.
 • Millor Dramatúrgia o Adaptació: Anna Maria Ricart per Encara hi ha algú al boscFinalistes: Clàudia Cedó per Canto jo i la muntanya balla i Marta Pazos per Viaje a la luna.
 • Millor Música Original o Adaptada: Marc Sambola per La filla del marFinalistes: Judit Neddermann per Canto jo i la muntanya balla i Hugo Torres per Viaje a la luna.
 • Millor Espai Escènic: Max Glaenzel per Opening NightFinalistes: Alfred Casas i Laura Clos “Closca” per Canto jo i la muntanya balla i Max Glaenzel i Sílvia Delagneau per Aquell dia tèrbol que vaig sortir d’un cinema de l’Eixample i vaig decidir convertir-me en un om.
 • Millor Vestuari: Sílvia Delagneau per Opening NightFinalistes: Lluc Castells i Marian García per L’emperadriu del Paral·lel i Alejandra Lorenzo per Viaje a la luna.
 • Millor Il·luminació: Bernat Jansà per Opening NightFinalistes: Cube.bz per Viaje a la luna i Sylvia Kuchinow per Canto jo i la muntanya balla.
 • Millors Eines Digitals: Marc Homar per P-acte idiotaFinalistes: Francesc Isern per Hamlet Aribau i Joan Rodón per Red.
 • Millor Espai Sonor: Joan Solé per Las cancionesFinalistes: Àlex Polls per Forasters vindran… i Juan Cristóbal Saavedra per Opening Night.
 • Premi Revelació: Andrea Álvarez per Mare de sucreFinalistes: Marc Buxaderas per Mare de sucre i Alícia Falcó, Blau Granell, Roc Martínez, Abril Pinyol i Lea Torrents per Aquell dia tèrbol que vaig sortir d’un cinema de l’Eixample i vaig decidir convertir-me en un om
 • Millor Sala: La Planeta de Girona

Jurat format per Rosa Badia (Cadena Ser – Tot és Comèdia), Jordi Bordes (El Punt Avui), Carme Canet (Catalunya Radio – Entre Caixes), Laura Contreras (Teló de fons), Alba Cuenca Sánchez (Recomana / Entreacte), Sergi Dòria (ABC), Elisa Díez (Butaques i Somnis / Recomana), Imma Fernández (El Periódico / Recomana), Martí Figueras (Núvol), Santi Fondevila (Diari Ara), Andreu Gomila (El Temps de les Arts), Iolanda G. Madariaga (Recomana), Judit Martínez (Crit Cultural / Novaveu), Juan Carlos Olivares (La Vanguardia / Recomana) (coordinador del jurat), Ramon Oliver (La Vanguardia-Què fem? / Recomana), Oriol Osan (Núvol), Xavi Pardo (RAC1 / Àrtic), Manuel Pérez i Muñoz (Entreacte / El Periódico), Ana Prieto Nadal (Núvol), Oriol Puig Taulé (Núvol), José Carlos Sorribes (El Periódico), Andreu Sotorra (Clip de Teatre) i Pep Vila (L’Apuntador).

VIII Premis de la Crítica de Dansa Teatre

 • Millor Espectacle NacionalLa liturgia de las horas de Juan Carlos Lérida, coproduït pel Mercat de les Flors, TanzHaus NRW, Ass Flamenco Empírico, Fira Mediterrània de Manresa, festival Sismògraf d’Olot, Terrasa Arts Escèniques i Teatre Artesà del Prat de Llobregat. FinalistesMade of Space (Guy Nader i Maria Campos, Mercat de les Flors –projecte Cèl·lula– i Festival Grec 2021) i Orthopedica corporatio (Marina Mascarell, Mercat de les Flors, Korzo Theatre i Taipei Perfoming Arts Center).
 • Millor Espectacle InternacionalReincarnation de Qudus Onikeku, coproduït per The QDance Company i Lagos. FinalistesCunningham (Ballet de Lorraine, Chaillot – Théâtre national de la Danse) i My body of coming forth by day (Olivier Dubois, COD – Compagnie Oliver Dubois).
 • Millor Coreografia: Guy Nader i Maria Campos per Made of SpaceFinalistes: Jesús Rubio Gamo per Acciones sencillas  i Marcos Morau i La Veronal per Opening Night.
 • Millor SoloCrisálida d’Antes Collado. FinalistesGolpe de tierra de Karen Lugo i The very last northern white rhino de Gastón Core.
 • Millor Ballarina: Sol Picó per Malditas plumasFinalistes: Cecilia Colacrai per 5.100 m/s i Paula Tato per Cinc maneres de matar el temps.
 • Millor Ballarí: Juan Carlos Lérida per La liturgia de las horasFinalistes: Ouluy per The very last northern white rhino i Héctor Plaza per Made of Space.
 • Mencions Especials de Dansa: Hop Festival; el músic Miguel Marín per les serves aportacions artístiques i musicals als espectacles de Guy Nader i Maria Campos; en Damien Bazin per l’espai sonor d’Orthopedica corporatio i la Paula Miranda per l’escenografia i la il·luminació d’Orthopedica corporatio.

Jurat format per Clàudia Brufau (Revista Musical Catalana) (coordinadora del jurat), Natàlia Chocarro (El Punt Avui), Sara Esteller (Levante-EMV), Oriol Puig Taulé (Núvol) i Bàrbara Raubert (Recomana).

VIII Premis de la Crítica de Teatre Familiar

Jurat format per Ferran Baile (Recomana), Jordi Bordes (El Punt Avui), Núria Cañamares (Entreacte) (coordinadora del jurat), Dani Chicano (Proscenium), Martí Figueras (Núvol), Iolanda G Madariaga (Recomana), Martí Rossell (Novaveu) i Marc Sabater (Petit Sabadell/ Petit Terrassa).

VII Premis de la Crítica d’Arts de Carrer

 • Millor Espectacle d’Arts de Carrer:Ciutat dormitori, coproduït pel Teatre Lliure i Contenidos Superfluos. FinalistesAlter (Kamchàtka, FiraTàrrega, Departament de Cultura i altres) i MDR (Mort de riure) (Los Galindos).

Jurat format per Núria Cañamares (Entreacte), Alba Cuenca Sánchez (Recomana / Entreacte), Imma Fernández (El Periódico / Recomana), Gema Moraleda (Somnis de Teatre), Xavi Pardo (RAC1 / Àrtic), Manuel Pérez i Muñoz (Entreacte / El Periódico (coordinador del jurat) i Oriol Puig Taulé (Núvol).

V Premi Novaveu de la Cítica Jove

Aquellas que no deben morir de Las Huecas. FinalistesCry babies (The Followers), Hermafrodites a cavall o la rebel·lió del desig (Col·lectiu Que no salga de aquí) i Lázaro (LEAMŎK)

Jurat format per Paula Carreras, Alba Cuenca Sánchez (coordinadora del jurat), Marta Duran Arranz, Lucia Gusmaroli, Judit Martínez Gili, Nil Martín López, Anna Molinet Mateo, Héctor Naranjo-Gámez, Sasha Pradkhan, Martí Rossell Pelfort i Laura Ulldemolins.

I Premis de la Crítica de Circ

 • Millor Espectacle de CircMDR (Mort de riure) de Los Galindos. FinalistesNUYE (Companyia de circ “eia”) i Random (Pablo Molina i Joel Martí).
 • Menció Especial de CircNits de Circ organitzades per Circus Arts Foundation.

Jurat format per Marcel Barrera (Zirkòlika) (coordinador del jurat), Jordi Bordes (El Punt Avui), Núria Cañamares (Entreacte), Marta Cervera (El Periódico), Núria Juanico (Ara) i Vicent Llorca (Zirkòlika).

La Cubana

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.