L’Escola de l’Espai es presenta a les famílies

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Aquest és el primer curs de l’Escola de Teatre de l’Espai. Estem treballant per portar a terme un pla pedagògic que perduri en el temps. Volem iniciar una base que s’anirà modificant al llarg dels cursos intentant enriquir-la cada vegada més amb les diferents aportacions que puguin anar fent els professionals, voluntaris, l’alumnat i les famílies que hi formem part.

Aquest primer any està sent una aposta que hem assumit amb una professora pel desenvolupament de la formació de teatre de text, i una professora per teatre musical, però ja estem treballant amb nous col·laboradors per tal d’anar ampliant l’equip enriquint i donant diversitat a l’ensenyament que estem impartint.

Aquest curs estem treballant perquè es construeixi una estructura sòlida que suporti uns bons fonaments d’una Escola de Teatre que no només pretén divertir a l’alumnat amb el fet artístic sinó que aposta per intervenir en l’educació de les persones fora de l’àmbit escolar i institucional. A través del teatre volem aportar un granet de sorra perquè les persones que passin per la nostra escola se’n vagin amb una empremta gravada a la seva memòria i al seu cos, que puguem haver contribuït al creixement personal i social de cadascú dels nostres alumnes. Perquè el teatre és un art i per tant és estètica, és entreteniment, però també amb el teatre es treballen valors i es donen instruments per a un desenvolupament personal més ple. És per això que us deixem el nostre pla pedagògic més ampliat i desglossat per cursos perquè el pugueu consultar.

Comptem amb nou grups de teatre de text, que van des de Pre-teatre, que comencen amb 4 anys fins a Teatre Jove que arriba fins als 18. Aquests grups, en aquest primer curs, no els hem pogut dividir amb la precisió que ens hagués agradat. Aquest, és un curs d’iniciació per a l’escola, on estem intentant portar a terme les nostres idees a l’hora que ens adaptem a les circumstàncies del naixement d’aquesta escola i a les necessitats del poble. I també tenim el primer grup de Teatre Musical que ha començat com a prova pilot amb els alumnes matriculats a l’Escola però que el curs vinent serà obert a tot el poble.

La nostra intenció és que l’escola sigui de recorregut, que els alumnes vagin passant de nivell, per tal d’acabar assolint certes tècniques i llenguatges teatrals adaptats a cada grup d’edat. Volem mostrar flexibilitat a l’hora de confeccionar els grups i que les barreres no depenguin dels horaris disponibles i edats preestablertes, sinó de l’experiència dels alumnes, la seva motivació, voluntat i la maduració que mostrin. 

Aquest curs hem començat a treballar les emocions en els grups de pre-teatre i iniciació, la tècnica de la improvisació i la creació de dramatitzacions en grup als grups de T1, la creació pròpia a T2 i a Teatre Jove ens hem posat com a objectiu apropar el jovent al teatre. És per això que hem triat una obra d’una temàtica i personatges molt juvenils, i l’altra vessant és treure’ls de bolos, que puguin presentar-se a mostres o concursos on mostrar el que han treballat i entrar en contacte amb d’altres grups de joves.

Esperem els vostres suggeriments, comentaris i la vostra participació per poder fer d’aquest curs un bon inici de camí de l’Escola de Teatre de l’Espai.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.